diumenge, 22 de febrer de 2015

Revolució russa

Hola a tots!! Esperò que el 2015 vagi genial, jo ja us segueixo parlant e informant sobre el que treballem a classe, agafeu apunts!!!
Ara, ens tocava treballar la Revolució russa, sabia que no ho faríem de la manera més típica perquè mai ho fem. Però, tampoc sabia de quina manera original ens ho faria treballar. La nostra professora, va decidir passar-nos una pel·lícula per entendre-ho millor i fer-se més entretinguda la revolució russa. Però, jo pensava que seria la pel·lícula típica que em provocaria la sensació que la classe mai acaba.. Però, no. Un cop més m'he quedat sorprès amb els recursos de la meva professora. La pel·lícula era d'uns animals en una granja i que feien una revolució, jo no entenia com ho podria entendre amb la revolució russa!! Havíem de trobar conceptes a la pel·lícula i comparar-los amb la revolució russa.
"Rebelión en la granja", és una pel·lícula en la que hi ha una granja amb diferents animals. La granja és liderada pel Sr. John's. Un dia, els animals tenen molta gana i el senyor John's decideix deixar-los sense menjar. Aquesta part de la pel·lícula està comparada en quan la societat passa una etapa de fam, els porcs lideren més que altres animals i es veu la desigualtat, sobretot, quan els porcs fiquen les normes i les acomodaven per ells mateixos, la desigualtat es veu exageradament, pobres animals.
Mayor, és l'animal més savi i més respectat dins la granja. És fa líder dels animals i sempre busca el millor per tots. Un fet important dins la pel·lícula que es un gran punt d'inflexió per tot, és quan es produeix la seva mort. El seu successor, és en Napoleón, però, molt diferent a Mayor. Napoleón ho decideix ell mateix que és el líder, ningú ho decideix. Es veu clarament que Napoleón representa a Stalin. El que ell vol, és manar a tothom i que ningú li protesti res i va criar a uns gossos perquè es convertirien en els protectors d'ell. En canvi, Bola de Nieve, vol educar als animals. Els porcs es fan els més líders i provoquen que tots els animals treballin pel seu bé i en canvi, els porcs no fan res i viuen excel·lentment. Al llarg de la pel·lícula, es veuen molt les diferents societats que hi ha i qui són els líders i qui no. Les desigualtats ens les mostren clarament i té gran part de la culpa que hem pogut comprendre de gran manera la revolució russa. Napoleón representa a Stalin, Mayor a Lenin, el Sr. John's al tsar Nicolau, Bola de Nieve a Trotski, els gossos a la policia secreta.
No m'esperava d'aquesta manera entendre tant bé la revolució russa perquè no es fàcil entendre-ho tot tant bé. He aprés que així es millor, ja que pots fer moltes comparatives que no s'acabarien mai sobre la revolució russa i els aspectes que hi ha en la pel·lícula. La comparativa de personatges ha set una gran font d'ajuda ja que així es podia entendre el paper de cadascú i com es comportava al llarg de la pel·lícula. Ha set una activitat que ens ho ha fet entendre millor, però, personalment també se'm ha fet una mica pesat el tema ja que les comparatives no acabaven mai!! A tot arreu, es podien veure i relacionar amb aspectes de la pel·lícula i es una gran manera de treballar la revolució russa, molt recomanable seguir les instruccions i les maneres de treballar de la nostra professora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada