dijous, 6 de novembre de 2014

DAENS I LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
Grans transformacions econòmiques i socials que modificaren en la societat europea entre el final del segle XVIII i mitjans del segle XIX.
La revolució industrial mostra uns canvis econòmics, burgesos i tecnològics en la meitat del segle XIX.
Van haver uns avenços tècnics(màquina de vapor) i l'expolsió demogràfica en el 1750.
Van haver canvis en l'agricultura.
Aparició de les indústries de tèxtil, carbó i ferro.
Aquesta revolució va modificar les bases econòmiques de la societat, que es va fonamentar en la producció industrial.

DAENS

Després de gaudir a classe llegint Au revoir, Marie! i de fer un debat en l'hora de classe, així és com més ens podem divertir fent història i aprenent més. A part de les redaccions que hem de fer amb les nostres paraules i acabar de comprendre-ho tot. Ara, hem mirat una pel·lícula en que hem pogut assimilar tots els conceptes i el contingut del context del que treballem. Hem treballat igual que Au revoir, Marie!, però, una pel·lícula en aquest cas. La professora ens va fer buscar idees de la Revolució Industrial sobre la pel·lícula.

En la pel·lícula hem vist idees de situacions de com es vivia antigament, en la pel·lícula vam apreciar la difícil vida que tenien els més pobres de la societat i en canvi, els més rics, podien viure de la millor manera que volien. Daens, es un sacerdot catòlic que lluita pels drets dels treballadors.
Daens, té que anar a Bèlgica i veu que els treballadors estan explotats per un sistema capitalista, els que els manen son rics que només els interessa els diners i la riquesa. No miren ni escolten els drets dels treballadors(salaris, horaris, etc.), no els importa que no es puguin alimentar ni que no tinguin cap higiene i que els fills estiguin explotats. Els rics, obligaven a treballar als homes, els nens i les dones, per això les fàbriques estaven tant plenes. En les fàbriques no paraven de treballar durant tot el dia, on les màquines, a més a més, eren perilloses, hi havia nens que morien i les condicions de treball que tenien, eren indignants. Els pobres, no eren enterrats i en canvi els rics si, la pel·lícula marca un punt de reflexió quan Daens vol enterrar a un nen pobre acabat de morir però els rics no el deixen, ell acaba decidint que l'ha d'enterrar.
En la vida dels rics, els fills del burgesos, tenien professors particulars i podien aprendre a contar, llegir, etc. Tenien el plaer d'estudiar i viure com els i agradaria a tothom.
La burgesia i també l'església, no acceptaven el sufragi universal. No comptaven amb els pobres de la societat. Daens ajuda als més pobres i està en contra de la burgesia i del clergat,i,acaben decidint que li han de treure el càrrec que ell té com a cura. Però, a Daens no l'importa, ell vol lluitar pels drets dels pobres i ajudar la societat que necessita ser escoltada i viure dignament, almenys poder alimentar als petits i tota la família, ja que eren famílies molt nombroses.

La pel·ícula Daens, m'ha ajudat a comprendre la vida en l'època d'abans, en com vivia la gent i en les classes separades que hi havia, també m'ha fet veure en com ha canviat molt tot. En com la igualtat ha canviat i la desigualtat ja es cosa del passat ja gairebé. M'ha fet veure tots els drets que té tothom i en que ningú es mereix que no escoltin els seus drets i que tothom ha de ser respectat i tenir una vida digna. Durant la pel·lícula han existit una sèrie de canvis i s'han mostrat característiques de la Revolució Industrial i m'ha fet comprendre com es sentia la gent abans i com predominava la riquesa, ja que no em feia l'idea que predominés tant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada