dimecres, 15 d’octubre de 2014

Au revoir, Marie!

El Migue i l'Hugo, són dos estudiants que, no volien estudiar perquè no els i agradava gens, sempre es divertien. Un dia a la classe, es queden adormits i es desperten en un camp, quan es produeix la Revolució francesa( ni ells es poden explicar com hi han arribat).
Els pagesos, havien de pagar tots els imposts que hi havia, que eren molts. No tenien la llibertat ni l'opinió de no pagar els imposts, estaven obligats i l'administrador de diners, era molt estricte amb ells perquè sinó ho havien de pagar ells. Estaven obligats  pagar la sal, ni que no en volguessin, era una obligació pagar-la.
L'economia fa uns 200 anys, no era tant potent com ho és actualment. Ara, tenim més ajudes econòmiques. Hi havia tres classes separades: la noblesa, el clergat i el poble.
La manera de vestir, és com es veia de quina categoria eren i de quina no. Els qui vestien bé, com és lògic, eren els nobles.
Tenien una condició de vida molt dolenta, pitjor que les rates deien, insuportable. L'agricultura que tenien era de subsistència, és a dir, unes collites molt baixes. Tenien prohibit caçar, no podien. La higiene, no existia(per dir-ho d'alguna manera).
No tenien cap condició de vida ja que, per exemple, els pagesos i les persones de baix estat social, no sabien ni en quin any estaven vivint. I la gent, es matava perquè sí, sense arrugar-se.
En aquella època, el Migue i l'Hugo van poder veure com la vida religiosa sempre estava present, a tot arreu. Es va parlar que tot era estudiable, conceptuable i observable. Per aquest motiu, l'església, xocava amb l'il·lustració. Comença el moment en que tothom es començava a donar compte de les coses, i començen a preguntar-se el "per què". El poble no es creia la paraula del rei, es sentien enganyats.
L'Hugo i el Migue volien buscar un savi d'aquella època i el lloc adequat era París, perquè és on hi havia els nobles, la gent important, era la moda. A París van veure la gran diferència entre rics i pobres, els pobres eren depreciats per aquests. Els pobres havien de caminar, no tenien transport, mentre que els rics tenien grans carruatges. La burgesia no era privilegiada, tenia molts diners, però no els estalviava.
La noblesa ho era absolutament tot. La vida que tenien a la Cort, era un luxe, perquè tenien tot el que volien permetre's tenir, mentre que el poble ni tenia transport i ben just aliment.
Marat i els il·lustrats deien que havia de decidir el poble qui volia que els governessin.
Comença l'assalt a la Bastilla, el 14 de Juliol, com a manifestació, va ser la més popular. En aquest assalt a la Bastilla, comença la revolució francesa.  La gran crisis de França, perquè el rei s'ha gastat els diners de mala manera en uns luxes que es podia permetre, però innecessaris.

M'ha agradat llegir aquest relat perquè s'ha fet divertit, llegíem aquesta activitat en les hores de classe i tots teníem un paper. D'aquesta manera, estudiar-ho no se'ns ha fet pesat, ho hem pogut fer d'una altra manera més divertida i més entretinguda. Ha estat molt bé perquè amb el que diu al relat, havíem de saber trobar els conceptes que hi deien d'una manera conjunta, atrevida i entenedora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada